BLUE HORS CARE - vårdprodukter

Då Blue Hors började köpa de första hästarna till träningscentret och stuteriet 1992. uppstod det samtidigt ett behov av bra vård- och tillskottsprodukter. Utifrån detta kom idén till Blue Hors Care.

Det skulle vara produkter av en kvalitet som matchade hästarnas höga nivå. Man prövade sig fram och fann några produkter som levde upp till den höga standard som var uppsatt.
Då både hästskötare och ryttare var särskilt nöjda med de resultat som uppnåddes med att använda produkterna, vaknade också tanken om att erbjuda dessa kvalitetsprodukter till andra danska hästägare.

Blue Hors Care är idag den mest sålda serien i sitt slag Danmark. Serien utökas löpande och produkterna optimerade, så att den hela tiden är i framkant med den senaste utvecklingen. Kvalitet – Forskning:

  • KVALITETEN av fodertillskott i Blue Hors Careär säkrat på alla sätt.
  • Blue Hors Care´s krav på produkterna är att de kvalitetsmässigt är 100% i top, och anpassat efter de nyasteforskningsresultaten inom hästvetenskapen.
  • Huvuddelen av produkterna är utvecklat i samarbete med ledande experter vid Irish Equine Centre.
  • Flera produkter är testade på Helsingsborgs Djursjukhus.
  • Vitaminerna är av human/farmarceutisk kvalitet. Dvs av högsta renlighet och upptagningsförmåga.
  • De flesta produkterna är producerade på läkemedelsgodkända verksamheter. Hela produktionsförloppet, inklusive kvalitetskontroll, föregår samma stränga krav som vid framställning av medicin.
  • Huvuddelen av vitaminerna är coatade, dvs beskyddade mot nedbrytning från mineraler och syre och har därför extra långhållbarhet.

 Om Blue Hors ApS
 
Det var så det hela startade…
Den 12 juli 1964 möttes två unga män på den Jyske Idrætshøjskole i Vejle. Kjeld Kirk Kristiansen och Poul Erik Fugmann hade båda anmält sigtill en 14-dagars ridkurs på det dåvarande Jysk Rideinstitut hos den namnkunnige beridaren Gustav Martens. Här blev grunden lagd till framtidens mest betydelsefulla dressyrcenter och hingststation i Danmark.

Avel och sport i samma företag
Sommaren 1965 var de två vännerna tillsammans på en tur med häst och vagn. Här var en av campingplatserna ängen på Korshøjgård – ett ställe som de fann otroligt vackert. Senare på 80-talet var Poul Erik på besök på Schelenborg, då han ser det tomma kostallet, föreslår han med detsamma, att stallet kunde vara ett vackert häststall. Kjeld var med på idén, stallet blev ombyggt och i slutet av 80-talet startade de inköp av hästar till Stutteri Ask.
I samband med etableringen av Stutteri Ask uppkom idén om att koppla ihop avel och sport, vilket resulterede i etablering av ett samarbete med Lone Kroman och Kaj Rosenlund. Stutteriets allra första hingst med betäckningstillstånd blev Racing Ace xx-sonen Racing Ask, och senare 1992 följde inköpet av den nu legendariske elithingsten Casir Ask.

Etablering av Blue Hors Dressage
Poul Erik hade på den tiden en ridutrustningsbutik vid namn Blue Hors i Vejle. Under ett snack mellan de två vännerna kom idén upp om att starta ett stuteri med uppfödning av varmblodshästar med dressyrhärstamning kombinerat med en hingsstation. Det blev beslutat att slå ihop ridutrustningsbutiken och det nya stuteriet och kalla det hela för Blue Hors. Många har i årens lopp frågat varför det inte är ett E i Hors, och förklaringen är att hors är det gamla danska ordet för häst (hest) (Horsens byvapen innehåller en häst) kombinerat med det engelska ordet blue.
 Syftet med stuteriet var att höja aveln i Dansk Varmblod med inköp av hingstar som representerade toppen av den europeiska dressyrhästaveln. Parallellt med önskan om att ge aveln ett lyft var målet också att lyfta dansk dressyrridning till en högre nivå. Ett av de primära målen var hela tiden att ha en ryttare från Blue Hors i det danska dressyrlandslaget
Kjeld hade några år tidigare forsökt att förhandla med ägaren av Korshøjgård , Anton Mortensen, om köp av gården, men lyckades inte med ett avtal. På våren 1992 blev de dock eniga om ett köp, och man gick därefter i gång med ombyggnad av de existerande byggnaderna, och till hösten började man bygga ridhus och stall. Blue Hors Dressage blev officiellt invigt den 24 april 1993. Samme år blev Lars Petersen anställd som berider och Esben Møller blev anställd som ansvarig för aveln.  Esben Møller blev direktör 1997.

Dressyrcenter med internationell profil
Bland dressyrcentrets allra första avelshingstar var oldenborghingsten Uffe Korshøjgård, som representerade Danmark i OS 1996 i Atlanta, samt hannoveranerhingsten Blue Hors Cavan, som deltog i OS 2000 i Athen. Dressyrcentrets succé fortsatte, och i WEG 2006 i Aachen vann dansk varmblodsstot Blue Hors Matiné individuellt silver och brons, och i OS 2008 i Hongkong vann oldenburgerhingsten Blue Hors Don Schufro dansk lagbrons. Genom tiderna har eekipage från Blue Hors vunnit DM i dressyr nio gånger och har deltagit vid EM, VM, OS och i World Cup kval och finaler.
Då Blue Hors Dressage 2013 kunde fira sitt 20-års jubileum, var det också med en tillbakablick på utvecklingen med att etablera sig, inte bara som Danmarks största hingststation, men som en av de mest inflytelserika hingststationer i Europa. I flera år har stationens flaggskepp varit den internationellt berömda Blue Hors Don Schufro, medan en av de största hingstnamnen i Europa nu är Blue Hors Zack.
Idag är Blue Hors Dressage ett toppmodernt dressyrcenter, som sätter ramen för flera högt profilerande arrangemang som bl.a. Blue Hors Dressyr- och Fölchampionat, Blue Hors Dressyrfestival ogchi 2014 också Global Dressage Forum.


 

Detta är inom vilka områden produkterna finns. Info kommer om vilka specifika produkter vi säljer. Under tiden kan du se på Blue Hors egen hemsida vilka produkter som erbjuds: www.bluehorscare.com
Produktområden:

Anti-bit
Hovvård
Immunförsvar och luftvägar
Lädervård
Matsmältning
Muskler, leder och senor
Prestationsförmåga
Pälsvård
Sår & Mugg

CrocOil - för alla former av sår- och hudproblem

100% Krokodilolja, utan några tillsatser.

Krokodilolja har använts både förebyggande och vid behandling av en rad krämpor i många kulturer, bland annat det gamla Egypten.

Denna gamla kunskap kommer nu oss själva och våra husdjur tillgodo. CrocOil har nämligen en lindrande och helande effekt när det smörjes direkt på sår och på problemhud överhuvudtaget.

När en krokodil får ett sår efter en närkamp med en fiende så läker det anmärkningsvärt snabbt utan inflammation, vilket annars borde vara lätt att få i det smutsiga vatten och de levnadsförhållanden krokodilen lever i. Det är krokodilens fettlager som verkar antibakteriellt, vilket i hög grad påskyndar läkningsprocessen.

Oljan utvinns ur fettvävnaden från krokodiler som föds upp på farmer. För oss svenskar kan det verka lite främmande, men liksom vi i Sverige har kor och grisar i fångenskap är det i andra delar av världen helt naturligt att avla krokodiler. Det hålls en sträng kontroll så man som konsument kan vara säker på att CrocOil är producerat som en hållbar produkt och att krokodilen som art betraktad inte är utrotningshotad.

CrocOil är en ren naturprodukt och helt unik. Den innehåller inga tillsatser och skall därför användas outspädd.

CrocOils stora innehåll av fettsyrorna Omega 3, 6, 7 och 9, ger lindring, näring och fukt till huden där det smörjes in, och verkar hämmande på bakterier och virus. Det har också visat sig effektivt vid infektioner, brännskador, vårtor, insektsbett, svamp och många andra hudproblem både hos människor och djur.

Med alla sina goda egenskaper är CrocOil lämplig att användas av hela familjen, både till två- och fyrbenta.

All krokodilolja är levererad med CITES tillåtelse och certifikat. CITES är en internationell konvention för kontroll av handeln (över landsgränser) med vilda djur och växter. Det sker genom övervakning och reglering av den internationella handeln. Målet är, att tillåta endast en hållbar handel – d v s att man inte tar mer från beståndet av vilda djur och växter, än det kan klara. Läs mera på www.cites.org

Så använder du CrocOil
Smörj på den rena huden 1-2 ggr dagligen tills huden är läkt.
Då oljan är en ren naturprodukt utan några tillsatser - stelnar den vid rumstemperatur, men det reducerar inte oljans effektivitet. Värm upp flaskan i handen och skaka den ordentligt före användning.

Vill du beställa? Mejla till info@paxhorse.se
10 ml   129 kr
30 ml   349 kr
50 ml   549 kr