CrocOil

100% Krokodilolja, utan några tillsatser.

Krokodilolja har använts både förebyggande och vid behandling av en rad krämpor i många kulturer, bland annat det gamla Egypten.

Denna gamla kunskap kommer nu oss själva och våra husdjur tillgodo. CrocOil har nämligen en lindrande och helande effekt när det smörjes direkt på sår och på problemhud överhuvudtaget.

När en krokodil får ett sår efter en närkamp med en fiende så läker det anmärkningsvärt snabbt utan inflammation, vilket annars borde vara lätt att få i det smutsiga vatten och de levnadsförhållanden krokodilen lever i. Det är krokodilens fettlager som verkar antibakteriellt, vilket i hög grad påskyndar läkningsprocessen.

Oljan utvinns ur fettvävnaden från krokodiler som föds upp på farmer. För oss svenskar kan det verka lite främmande, men liksom vi i Sverige har kor och grisar i fångenskap är det i andra delar av världen helt naturligt att avla krokodiler. Det hålls en sträng kontroll så man som konsument kan vara säker på att CrocOil är producerat som en hållbar produkt och att krokodilen som art betraktad inte är utrotningshotad.

CrocOil är en ren naturprodukt och helt unik. Den innehåller inga tillsatser och skall därför användas outspädd.

CrocOils stora innehåll av fettsyrorna Omega 3, 6, 7 och 9, ger lindring, näring och fukt till huden där det smörjes in, och verkar hämmande på bakterier och virus. Det har också visat sig effektivt vid infektioner, brännskador, vårtor, insektsbett, svamp och många andra hudproblem både hos människor och djur.

Med alla sina goda egenskaper är CrocOil lämplig att användas av hela familjen, både till två- och fyrbenta.

All krokodilolja är levererad med CITES tillåtelse och certifikat. CITES är en internationell konvention för kontroll av handeln (över landsgränser) med vilda djur och växter. Det sker genom övervakning och reglering av den internationella handeln. Målet är, att tillåta endast en hållbar handel – d v s att man inte tar mer från beståndet av vilda djur och växter, än det kan klara. Läs mera på www.cites.org

Så använder du CrocOil
Smörj på den rena huden 1-2 ggr dagligen tills huden är läkt.
Då oljan är en ren naturprodukt utan några tillsatser - stelnar den vid rumstemperatur, men det reducerar inte oljans effektivitet. Värm upp flaskan i handen och skaka den ordentligt före användning.

Vill du beställa? Mejla till anna@paxhorse.se
10 ml   129 kr
30 ml   349 kr
50 ml   549 kr